Disse kjeksene er alt du vil ha i en liten hverdagsgodbit: søte, seige og fylt med naturlige ingredienser. Dadlene gir en karamellaktig sødme, peanøttsmøret gir fylde og nøttesmak, og den mørke sjokoladen på toppen løfter det enda litt til. Og en litt uheldig feil gjorde disse enda bedre!
🍪 Ingredienser til originaloppskriften (ca. 12 kjeks)
- ca 175 g dadler (uten stein)
- 2,5 dl lettkokte havregryn
- 3 ss peanøttsmør (gjerne uten tilsatt sukker)
- ½ ts salt
Topping:
- 100 g smeltet mørk sjokolade
- Et dryss flaksalt eller havsalt
- Eller hva enn du tenker funker! Godt + godt = som regel godt!
Så til den heldige feilen! Da jeg skulle doble oppskriften, så glemte jeg å doble mengden havregryn, og fikk dermed noen svært gode cookies hvor peanøttsmøret ble det bærende elementet, i en god symfoni med dadler og toppingen. Fantastisk gode!
🌀 Fremgangsmåte
- Kjør deigen:
Ha dadler, havregryn, peanøttsmør og salt i en foodprosessor.
Kjør til du får en klebrig, jevn deig som lett kan formes med hendene.
(Hvis dadlene er veldig tørre, kan du bløtlegge dem i litt varmt vann i 5–10 minutter først.) - Form kjeks:
Del deigen i 12 like store biter og rull til kuler.
Trykk dem flate på et bakepapirkledd brett. - Avkjøl litt:
Sett brettet i kjøleskapet i 10–15 minutter mens du smelter sjokoladen. - Topp med sjokolade:
Hell eller smør smeltet mørk sjokolade over hver kjeks, og dryss litt havsalt på toppen. - Avkjøl igjen:
La sjokoladen stivne i kjøleskapet før du nyter dem – eller oppbevar i tett boks der.


