Jeg skulle imponere meg selv med oppskrift nummer 100. Jeg skulle lage noe digg. Jeg endte opp med prosess med anger, men et resultat som definitivt er den diggeste sjokoladen jeg noensinne har smakt. Hver eneste bit var en berg og dalbane for blodsukkeret, og jeg gjør det velvillig igjen!
Tenk deg en sjokoladebar som smelter på tungen. Myk og seig nougat av hvalnøtt og dadler og et tynt lag mørk sjokolade med et dryss av hvalnøtter. Denne oppskriften er ren luksus i munnfullformat. Hver bit byr på perfekt balanse mellom sødme, nøttesmak og silkemyk sjokolade. Store ord som jeg står inne for!
Jeg skal ikke skjule det, dette tok litt tid, og inneholder noen steg, men er overhodet ikke komplisert, og jeg skal definitivt lage flere sjokolader i fremtiden!
Bildene er av dobbel mengde på oppskriften, og laget i en 1-liters form.
Lag bunnen – hvalnøttnougat
Du trenger:
- 8–10 dadler uten stein
- 1 dl ristede hasselnøtter
- En klype salt
Slik gjør du:
- Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til du får en glatt, seig masse.
- Press deigen jevnt utover i en liten, bakepapirkledd form. Dette blir grunnlaget for sjokoladebarene dine.

🍫 Lag hvalnøttkremen
Du trenger:
- 1 dl ristede hasselnøtter
- ½ ts kokosolje (valgfritt, for ekstra kremet konsistens)
- ½ dl smeltet melkesjokolade
- 2 ss lønnesirup
- 1 ts vaniljeekstrakt
Slik gjør du:
- Kjør hasselnøttene til en glatt nøttesmør-aktig masse i foodprosessor.
- Tilsett sjokolade, lønnesirup og vanilje, og bland til en fyldig krem.
- Bre kremen over nougatbunnen.

Frys og form
- Strø gjerne over noen ekstra hakkede hasselnøtter for litt crunch.
- Sett formen i fryseren i ca. 1 time, til alt er fast.
- Ta ut og skjær massen i elegante rektangulære barer.
🍮 Dypp i sjokolade
Det er på dette punktet jeg virkelig angret på min beslutning om å lage egen sjokolade. Dette kunne umulig gå bra! Så mye melkesjokolade (totalt 400 gram) som gikk med, og så merkelig resultat?
Mye kliss og null bilder ble tatt.
Du trenger:
- 200 gram melkesjokolade
- 1 ts kokosolje (valgfritt for blank finish)
Slik gjør du:
- Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad sammen med kokosoljen.
- Dypp hver bar slik at den dekkes helt.
- Legg dem på bakepapir, og dryss over hakkete hvalnøtter
Avkjøl og nyt!
Sett barene i fryseren i 10–15 minutter til sjokoladen har satt seg. Oppbevar dem i en lufttett boks i kjøleskapet – og nyt når du trenger en luksuriøs liten pause i hverdagen.