Den oppskriften jeg testa var relativt smakløs, men sleng på noe smak på den her, og det vil bli en god rett. Det er også bortkasta tid å lage det her i en slow cooker. Bruk stekepanna, kjeler og bland alt til slutt.
Tenk deg alt du elsker med indisk mat, blandet med alt du elsker med pasta og ost. Resultatet? En rett som smelter sammen to verdener.
Perfekt for helgekos
🍗 Ingredienser
Kyllingen og sausen:
- 900 g kyllingbryst, i terninger
- 2 løk, stekt til de er brune og karamelliserte
- 30 g (2 ss) tomatpuré
- 30 g (2 ss) hvitløkpasta
- 15 g (1 ss) ingefærpasta
- 30 g (2 ss) smør
- 400 g moste, flammeristede tomater (eller vanlige hakkede tomater)
- 15 g (1 ss) sukker eller sukkerfri søtning
Krydder og krem:
- 2 ts garam masala
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts spisskummen
- 1 ts chilipulver (juster etter smak)
- 2 dl fløte (eller matfløte for lettere versjon)
- Salt og pepper etter smak
Mac n’ cheese:
- 400 g makaroni eller annen kort pasta
- 30 g (2 ss) smør
- 2 ss hvetemel
- 5 dl melk
- 150 g revet cheddar
- 100 g revet mozzarella
- 50 g revet parmesan (valgfritt, men løfter smaken!)
👨🍳 Fremgangsmåte
- Stek løk og kylling:
Start med å steke løken i litt smør til den er mørk gyllen. Tilsett kyllingen og brun den lett. - Lag butter chicken-sausen:
Tilsett tomatpuré, hvitløkpasta, ingefærpasta og krydder. La det frese i et par minutter før du heller i de moste tomatene og sukkeret. La det småkoke i 10–15 minutter, og rør inn fløten til slutt. Smak til med salt og pepper. - Lag ostesausen:
Smelt smør i en kjele, rør inn mel, og spe gradvis med melk mens du visper. Når sausen tykner, tilsett osten og rør til alt er smeltet og silkemykt. - Kombiner:
Kok pastaen al dente og vend den inn i ostesausen. Hell deretter butter chicken-sausen over og rør forsiktig slik at alt blandes. - Servering:
Server rykende varm – gjerne med frisk koriander og et lite dryss ekstra ost på toppen.